Udstilling

Velkommen til Panser- og Brandbilsmuseet

Museerne ligger under samme tag, med fælles indgang og fælles entrébillet, men drives i dagligdagen af to forkellige interessegrupper, som naturligvis arbejder sammen om, at museet løbende bliver så spændene og attraktivt for vore gæster som muligt.

Museet er verdens største af sin art og omfatter verdens største samlig af Triangel brandkøretøjer samt heste- og håndtrukne brandkøretøjer tilbage til cirka år 1700.

Samlingen indeholder endvidere alt i slukningsmateriel gennem de sidste 100 år.  F. eks. hjelme, uniformer, emblemer, strålerør og håndslukkere. Alt er fordelt i tre store haller.

Museet råder også over en meget stor samling af modelbrandbiler- og slukningsmateriel.

På førstesalen findes en kæmpe modelbilsamling, og desuden har Dansk Kørelære Union en udstilling med effekter fra køreskoler før i tiden.

Museet har også et biografområde hvor gæsterne har mulighed for, at se film der vedrører "Brandsikkerhed i hjemmet" og "Brandvæsenet i gamle dage". De pågældende film udvælges af museets frivillige hjælpere og ofte vises samme film i en længere periode.

Nok se, men heslt ikke røre :-)

Selv om museet er stærkt overvåget med video, alarmer og andet udstyr, ønsker vi at vort museum skal virke indbydende og åbent for vore gæster. Derfor er de fleste udstillingsgenstande fritstående i den forstand, at vore gæster kan bevæge sig frit rundt om f. eks. vore gamle brandkøretøjer så man bedre kan se detaljerne.

Vi beder dog intrængedne vore gæster om ikke at røre, kravle på eller sætte sig ind i køretøjerne og de øvrige genstande af hensyn til bevaringen. Stofsæder, døre, vinduer, håndtag og andre mekaniske dele er yderst sårbare!

På visse dage om året eller i visse situationer er det dog muligt, at spørge personalet om lov til, "bryde" "nix pille reglen" hvis det sker forsvarligt eller under evt. opsyn. Men til dagligt er det "nix pille reglen" der gælder.

 

PANSERMUSEET

I den vestlige ende af museet har Hærens Kampskole opbygget en historisk samling af køretøjer samt uddannelsesmateriel, anvendt af den danske hær efter 2. verdenskrig.

Udstillingen omfatter primært de tunge pansrede køretøjer, der gennem tiden har kørt arealerne tynde i det militære øvelses terræn bl.a. ved Oksbøl, men også uddannelsesmateriel, der har været anvendt ved uddannelsen på disse køretøjer. 

LINK til Pansermuseet.com

 

 

PANSER- OG BRANDBILMUSEET    Industrivej 18     6840 Oksbøl     info@danmarksbrandbiler.dk